Posted in maj 2015

Götenerundan

image

Fick bryta tävlingen tyvärr. På servicen efter två sträckor upptäckte vi att momentstagen hade krökts. Då kändes det vanskligt att fortsätta, ifall de skulle få för sig att gå av på kommande sträckor. Vet inte säkert orsaken än, men kanske tål inte standardkonstruktionen vridmomentet nu när motorn är så stark.

Hur som helst fick vi ju testat bilen, och det var kul att köra så länge det varade.

Första tävlingen på grus med nya bilen

Då var det dags att prova bilen i sitt rätta element. På lördag kör vi Götenerundan.

Det kommer inte att vara någon live-TV i den här tävlingen, men jag gissar att vi kommer fastna på en och annan filmsnutt som kan ses efteråt. Tiderna däremot ska gå att följa under tävlingen, via www.raceconsulting.se. Men tro nu inte att det blir några topptider. Jag kommer börja försiktigt och försöka öka successivt. Det ska bli kul i alla fall. Vi har startnummer 95 och startar troligtvis kring kl 11:35 (första rallystart är kl 10).

 

Tävlingsrapport Hässleholms GP

Ja, då var premiärtävlingen avklarad. Ett par överraskningar blev det, men det får man väl räkna med. Innan starten upptäckte vi att Pappas mikrofon till intercomen lagt av. Det funkar ju någorlunda på en sån här tävling där man kan vägen, även om det stör lite. Och i första kurvan kändes det som att bromsarna inte tog, så jag valde att köra rakt fram in på en stickväg. Insåg att jag behövde trampa hårdare på pedalen, så vi fortsatte. Bakomvarande bil kom ikapp mig sen, och han fick lov att köra förbi. Hade svårt att hitta känslan. En del säger ju att bromsen är fartens värsta fiende, men jag håller inte med.
Andra sträckan gick bättre. Då hade Pappa kopplat om lite slangar på motorn och bromsarna kändes ungefär som på en VOC. Forfarande lite försiktig körning, men en klar förbättring. På tredje kapade vi 7,5 sekunder till så då kändes det bra. Vi kom på 10:e plats av 14 i klassen.

Nu så…

Nu ska vi äntligen få prova bilen. I morgon lördag kör vi Hässleholms GP. Det är samma bana som Lille-Mats rallysprint, fast åt andra hållet. Pappa tar plats i högerstolen den här gången. Tävlingen kommer filmas och man kan titta live här: https://sbfplay.solidtango.com/live Jag tror även att man kan titta i efterhand, men sändningen pågår i alla fall från kl 10:30 fram till 17:00. Första start är kl 11:00 och vi har startnummer 69. Kolla efter en guldfärgad 940 🙂